Gulerodschips med asiatisk inspireret dip
Sprøde gulerodschips, er et hit her på kontoret. Det er vildt nemt at lave sine egne chips, så det er bare om at komme i gang 😉 Det vigtigste er, at gulerødderne bliver skåret rigtig tyndt og derfor er det en god idé at bruge et mandolinjern eller en kartoffelskræller. Som tilbehør får du en asiatisk inspireret dip med soya, limesaft, sesamfrø og chili. Hvis du ikke lige har lime, kan citron sagtens bruges i stedet.
På billedet er gulerødderne lavet uden olie, ligesom opskriften på vores rodfrugtschips, så dit resultat vil være nogle mere gyldne og glansfulde chips.
Hvis du er glad for grøntsagschips, skal du også prøve vores grønkålschips.
Opskriften
2 personer
Gulerodschips
- 400 g gulerødder
- 4 spsk rapsolie
- 1 drys flagesalt
Dip
- 1 dl cremefraiche
- 1 spsk soyasauce
- 1 spsk limesaft
- 1 spsk sesamfrø
- 1/2 stk rød chili
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skræl gulerødderne med en kartoffelskræller (lad skrællen sidde på hvis de er økologiske).
Brug kartoffelskrælleren til at lave tynde skiver af gulerod.
Vend skiverne i rapsolie.
Læg skrællerne på to bageplader beklædt med bagepapir. Drys salt på.
Bag skiverne i 30-40min. Hold godt øje med dem og vend dem undervejs.
Imens gulerødderne er i ovnen, ristes sesamfrø gyldne på panden og chili finthakkes. Lad sesamfrøene køle lidt af og bland alle ingredienserne til dip sammen i en skål.