Proteinpandekager er en lækker måde at blive ordentlig mæt om morgenen, men de kan også bruges som mellemmåltid eller dessert. Selvom det trender lige nu at skrue op for sit proteinindhold, så behøver du ikke være bekymret for om du får for lidt protein, da stort set alle danskere får den anbefalet mængde – og nogen endda mere.
Det er en nem opskrift med ‘almindelige’ ingredienser og god smag – måske er det derfor den er en af vores 10 mest brugte opskrifter? Giv gerne en en kommentar, hvis du prøver dem. Velbekomme 🙂
Husk at du kan bruge laktosefri hytteost, eller glutenfri havregryn, hvis du har en allergi eller intolerance. Har du PCO(S) eller af andre grunde ønsker et stabilt blodsukker, skal du i denne opskrift undlade gulerødder og benytte fuldkornsmel.
Opskriften
1 person
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 10 min. / I alt: 20 min.
Ingredienser
- 2 spsk hytteost
- 2 stk æg
- 2 spsk groft mel/havregryn
- 1 stk fintrevet gulerod (kan undlades)
- 1 tsk fedtstof (til stegning)
- 1 tsk sødt (til ovenpå - kan også puttes i "dejen")
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Bland æg, hytteost og mel/gryn i en skål – pisk det sammen med et piskeris.
Steg ‘grøden’ i klatter i smør på panden – på lav varme!
Vend dem når de har stegt godt på den ene side, og har fået en gylden farve.
Server med sirup/honning og evt. frisk frugt.