Hvis du elsker salte, knasende snacks, så kan det være, at grønkåls-chips er noget for dig.
Resten af grønkålet kan du for eksempel bruge i smoothies, kødsovs, salat, frikadeller eller i boller. Prøv eventuelt de her skyr-boller, hvor du bare skifter gulerødderne ud med 2 stængler grønkål (uden stilk).
Kål indeholder blandt andet en masse K- og C-vitaminer, så hold dig ikke tilbage med at spise rigeligt af den sunde fødevare! Læs mere om kål lige her og husk at eksperimentere dig frem – det gør oplevelsen ekstra fed!
Opskriften
1 person
Forberedelse: 10 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt: 25 min.
Ingredienser
- 3-4 stk grønkålsstængler
- 2 spsk olie (fx. oliven eller raps)
- 0,25 tsk salt (meget lidt!)
Fremgangsmåde
Fremgangsmåden er ganske simpel:
Tænd ovnen på 100 grader varmluft (eller 125 grader i en konventionel ovn). Skyl grønkålen, hiv bladene af stilken, læg ud på en bageplade på bagepapir (kun ét lag), hæld olie og en lille smule salt over, brug fingrene til at hvert blad er smurt ind i olie og giv dem 15 minutter på 100 c varmluft.
Der skal cirka 3 stængler til for en plade. Pas endelig på med salten, da saltsmagen bliver meget kraftig selv ved et lille nip.