Er du på udkig efter en lækker og nem opskrift på Sweetpotato pandekager? Prøv vores opskrift på sweetpotato pandekager med jordbær, blåbær og nøddenutella. De er enkle at lave, fyldt med smag og perfekte til morgenmad, brunch eller som snack til børnene. Opskriften er også vegatarisk, glutenfri og kan tilpasses til en low-carb diæt. Giv dit morgenmåltid et boost med denne opskrift og imponer dine gæster med en unik og lækker pandekage.
Nøddenutellaen er en lækker og nem at lave version af Nutella, og er også et sundere alternativ, da det er lavet af nødder og kokosolie i stedet for sukker og vegetabilsk olie. Du kan sprede den på pandekager, bagværk, frugt eller bare spise den med en ske.
Har du brug for en sund opskrift på pandekager der er lidt hurtigere at lave prøv da denne bananpandekager
Opskriften
2-3 personer
Forberedelse: 10 / Tilberedning: 40 / I alt: 50
2-3 personer
- 1 stk stor sweetpotato
- 2 stk æg
- 1/2 kop mandelmel/havregryn
- 1/4 tsk bagepulver
- 1/4 tsk kanel
- 1/4 kop mælk
- 1/4 kop hakkede nødder (valgfri)
Topping
- 4 stk Jordbær
- 1 håndfuld Blåbær
Tilbehør
- 1 kop hakkede nødder
- 1/4 kop kakao pulver
- 1/4 kop kokosolie
- 1/4 kop honning
- 1/2 tsk vaniljeekstrakt
- 1 knsp salt
Fremgangsmåde
Sweetpotato pandekage
- Skræl og skær sweetpotaten i små stykker. Kog sweetpotaten i ca. 15 minutter, eller indtil den er mør. Mos sweetpotaten med en gaffel eller i en foodprocessor.
- Pisk æggene sammen med havregryn/mandelmel, bagepulver, kanel og mælk i en stor skål, . Tilsæt den mashed sweetpotato til dejen og rør godt rundt.
- Varm en pande med lidt olie eller smør over medium varme. Lad panden blive varm, inden du tilsætter pandekagedej. Brug ca. 1/4 kop dej til hver pandekage.
- Steg pandekagerne i ca. 2-3 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Server pandekagerne varme med lidt nøddenutella anrettet i skål til samt bær til dekoration.
Tip: Du kan også tilføje lidt vaniljeekstrakt eller andre krydderier som ingefær eller kardemomme for at give pandekagerne ekstra smag.
Nøddenutella
- Tænd ovnen på 180 grader C (350 grader F) og rist nødderne i ca. 8-10 minutter eller indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af.
- Hak nødderne i en foodprocessor eller køkkenmaskine til de er fint hakket.
- Tilsæt kakao pulver, honning, kokosolie, vaniljeekstrakt og salt til nødderne, og blend det sammen indtil det er glat.
- Overfør nøddenutella til en skål eller en glasbeholder med låg.
- Opbevar den i køleskab i ca 1 uge eller i fryseren i ca. 3 måneder.
forvent ca. 150 kalorier pr pandekage og 75 kalorier for en strøget spiseske kop nøddenutella hertil.