Udnyt græskarets sødme og giv dets smag karakter af dessert ved at komplimentere den med andre, sunde og lækre ingredienser som tilfører fibre, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler. Denne græskarsmoothie er en sund og sød snack eller dessert både hen på eftermiddagen og i aftentimerne.
Jeg har lavet et frostlager af græskaristerninger, så har jeg altid lidt græskarsmag ved hånden. Se hvordan du laver græskaristerninger her. Alternativt kan du finde græskarpure i udvalgte SuperBedst og Kvickly butikker.
Opskriftens ingredienser og smag
Vælg den mælk, som du synes, komplimenterer græskarsmagen bedst. De tre forslåede varianter har alle en vis sødme, men med meget forskellig karakter. Frosne bananer giver en skøn sødme, men friske går også an. En smule mandelsmør (kan udelades) runder hele herligheden perfekt af. Ønsker du at give desserten en smule “varme”, kan du tilsætte krydderierne.
Sæt prikken over i’et ved at toppe med en smule kanel, hakkede mandler, hassel- eller pekannødder, morbær og kokosmel.
Opskriften
1 person
Græskarsmoothie
- 5 stk terninger græskarpuré (ca. 1 dl)
- 2 dl rismælk, mandelmælk eller kokosmælk
- 3 stk friske dadler, udstenede
- 1 stk lille banan, gerne frossen
- 1 tsk mandelsmør, eller peanutbutter (kan udelades)
Eventuelt
- drys en smule kanel, muskat og kardemomme
Topping
- 1 drys kanel, hakkede nødder, tørrede morbær eller kokosmel
Fremgangsmåde
I en food processor overhældes græskarterninger med 1 dl mælk, lad dem tø et par minutter.
Tilsæt dadler og banan i mindre stykker. Blend groft. Tilsæt mandelsmør og evt. krydderier. Blend godt og juster med den resterende mælk eller til ønsket konsistens.
Server med ske i et flot glas og drysset med topping.