Hvis du ligesom jeg elsker at bage, skal du helt sikkert prøve disse fantastiske mysliboller. En skøn blanding af nødder og tørrede bær gør dem perfekt til lige præcis denne måned. De kan bruges både som morgenmad eller med pålæg som frokost. Et stort indhold af speltmel og speltkerner gør dem også både sunde og mættende. Prøv dem og nyd dem hele december.
Kilder: Fit Living
Opskriften
20 stk
Ingredienser
- 50 g gær
- 1 L kærnemælk
- 3 tsk groft salt
- 1 spsk honning
- 150 g tørrede bær fx tranebær, rosiner eller blåbær
- 100 g valnødder eller hasselnødder
- 150 g forkogte speltkerner
- 1 kg groft speltmel og hvedemel
Fremgangsmåde
Lun kærnemælken og rør gæren ud heri. Rør derefter resten af ingredienserne i. Hold lidt igen med melet, det er vigtigt, at dejen ikke bliver for klistret. Brug eventuelt en røremaskine eller en håndmixer til at røre dejen sammen med. Lad dejen hæve cirka 1 time.
Sæt store spiseskefulde af dejen på plader med bagepapir og lad bollerne efterhæve 15-20 minutter.
Bag bollerne i ovnen ved 175 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn i 20-25 minutter.