Jeg elsker morgenmad. På denne årstid, hvor morgenerne godt kan føles en smule grå og kolde, er grød en storfavorit. Især havregrød en en genganger på mit morgenbord, fordi det smager godt og samtidig er hurtigt at lave. Men selvom havregrød fylder godt i maven og mætter hurtigt, så kan jeg godt have morgener, hvor jeg nærmest er umættelig, og så er en portion traditionel havregrød ikke nok. Hvis du ligesom jeg har en glubende morgensult, men gerne vil holde fast i at spise grød, så læs med her, hvor jeg giver mine tips til en mere mættende havregrød.
Mælk
Jeg laver altid min havregrød på en del vand og en del mælk. Førhen lavede jeg den kun på vand, men mælk giver uden tvivl en mere cremet konsistens, som jeg godt kan lide. Samtidig består mælk af både lidt fedt og protein, som kan give en lidt bedre mæthedsfornemmelse. Så hvis du laver din havregrød kun på vand, er det her et godt sted at starte, hvis den skal mætte bare en lille smule mere. Du kan bruge lige den mælk, du har lyst til.
Skyr
Hvis grøden skal mætte endnu mere, kan du gå skridtet videre og tilsætte en stor spiseske skyr til den færdiglavede grød. Det lyder måske lidt mærkeligt, men den syrlige smag fra skyren passer faktisk rigtig godt sammen med havregrøds lidt sødlige smag. Desuden giver det også grøden en rigtig god konsistens.
Æg
Hvis du virkelig er sulten om morgenen, kan du prøve at tilsætte en æg, når grøden er næsten færdigkogt. Du slår ægget ud og rører det i den næsten færdigkogte grød. Det kan måske få mange til at vrænge på næsen, men til det kan jeg kun sige: ‘Prøv det’! Det er min redning på morgener, hvor min mave føles som et stort hul.
Proteinpulver
Hvis du alligevel synes det er lidt for mærkeligt med skyr og æg i din morgengrød, så kan du i stedet tilsætte lidt proteinpulver. Det ændrer ikke konsistensen på grøden i ligeså høj grad som skyr og æg. Hvis du vælger at bruge proteinpulver kan du prøve dig frem med forskellige smage alt efter, hvad du er til. Prøv for eksempel med chokolade- eller vaniljesmag.
Alle de her tips handler i bund og grund om at få lidt mere protein, end hvad der ellers er i havregrød. Havregryn består af 100 % fuldkorn og mætter i sig selv rigtig godt, men det er altid godt at tilføje lidt protein for endnu mere mæthed. Og så kan man ellers toppe med lige hvad man har lyst til af frisk frugt, bær, nødder med mere. Eller måske lidt karamelsovs 😉