Morgengrøden vil for de fleste være baseret på havre – hvilket også både er nemt, sundt og lækkert! Men.. skulle du da have lyst til at prøve noget nyt, vil vi klart anbefale dig at give denne boghvedegrød et forsøg.
Det tager lidt ekstra tid at koge en boghvedegrød, men den får til gengæld en super lækker konsistens – og har lidt ekstra bid i forhold til havregrød. Hvis du er en af dem, der ikke bryder sig om havregrød, fordi du finder den for “blød”, så giv denne boghvedegrød et go!
Du kan faktisk tilpasse væskemængden og kogetiden, hvis du gerne vil have ekstra bid i boghvedekernerne – prøv dig frem!
Grøden vil også være super lækker med kanelstegte æbler som topping – find opskriften her!
Hvis du stadig ikke er færdig med havregrød, er her en masse lækre opskrifter, du også burde prøve!
Velbekomme 🙂
Opskriften
3-4 portioner
Forberedelse: 5 min / Tilberedning: 20 min / I alt: 25 minutter
Ingredienser
- 2 dl hel boghvede
- 1 spsk chiafrø
- 4 dl plantemælk (vi brugte mandeldrik)
- 3 dl vand
- 1 stk moset banan
- 2-4 stk mosede dadler
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme (valgfrit)
- 0,5-1 tsk vanilje (valgfrit)
- et nip salt
- evt. lidt sirup, hvis du bedst kan lide den sød
- Toppings: bær, kakaonibs, hampefrø, kokos, kokossukker, nødder, nøddersmør, ekstra plantemælk osv.
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at mose bananen og dadlerne med en gaffel og tilføj det herefter til en gryde
Tilføj boghvede, plantemælk og vand og bring det i kog
Når det koger, skru da ned og lad det simre
Når det har simret i ca. 10 minutter tilføj så chiafrø og alle krydderierne
Efter yderligere 10 minutter smag så på grøden for at finde ud af, om boghveden er blød
Smag samtidig grøden til – tilføj ekstra sødende, hvis behov
Når grøden er færdig, kan du toppe den med frisk eller frossen frugt – og andet lækkert!