Risalamande er en fast juletradition i det fleste hjem! Efter et stort, lækkert julemåltid, skal der ledes efter den hele mandel i den store skål grød – hvem mon får mandelgaven?
Her finder du en skøn opskrift som alternativ til den klassiske risalamande – i denne opskrift bruges piskbar plantefløde i stedet for piskefløde. På den måde skal ingen undvære den hyggelige juletradition!
Der findes efterhånden mange alternativer til fløde – du skal blot være opmærksom på, at det er en plantefløde, der er piskbar!
Du kan finde piskbar plantefløde i nogle store supermarkeder og ellers, findes der flere forskellige på nettet (reklamelinks): en baseret på ris her, en på soya her og en på kokos her.
Vær blot opmærksom på, at der i ovenstående er 300ml i, mens der i denne opskrift bruges 200ml plantefløde. Her kan du enten justere ift. hvor meget risalamande, du bruger eller blot bruge mindre af plantefløden.
For at du kan lave risalamanden skal du selvfølglig have lavet en risengrød – det kan du finde en glimrende opskrift på lige her (link)
Risalamanden smager fantastisk serveret med ristede mandler, og det giver en skøn crunch til grøden.
Velbekomme 🙂
Opskriften
4-6 personer
Forberedelse: 50 min / Tilberedning: 15 min / I alt: 65 minutter
Ingredienser
- 600 g risengrød (direkte link i teksten ovenfor)
- 200 ml piskbar plantefløde
- 1-2 spsk ahornsirup (eller andet sødende)
- 1-2 tsk vaniljepulver
- 100 g smuttede og hakkede mandler
- 100 g ristede og hakkede mandler
- kirsebærsovs
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at lave din risengrød – vi har en skøn opskrift lige her (link)
Nedkøl risengrøden godt
Når den er nedkølet, blander du risengrøden med vanilje, ahornsirup og de smuttede og hakkede mandler
Smag den til og se, om du synes, den mangler mere af en af delen – det kan også være, der skal tilføjes lidt salt
Pisk din piskbar plantefløde og vend den forsigtigt i blandingen
Rist dine 100g mandler på en pande og lad dem afkøle lidt
Hak dem efter præference
Server risalamanden med kirsebærsovs og de ristede mandler