For lidt tid siden ankom der en stor trækasse med overskriften ”Dæk dit morgenbord med økologiske produkter” hjem til mig. Og det har jeg jo aldrig noget imod, så det gjorde jeg da fluks. Produkterne var sponsoreret af Naturmælk.
Om naturmælk
Naturmælk producerer økologiske og også biodynamiske mejeriprodukter. Naturmælk gør meget for mangfoldigheden og bevarelsen af den natur, deres køer lever i. Jeg kan ikke smage forskel i produkterne, men jeg vil bestemt ikke afvise, at det er muligt, som naturmælk selv påstulerer på deres hjemmeside.
Jeg synes dog, at det er et sympatisk træk ved mærket, som jeg personligt gerne ser i min mad – et bredere og mere nuanceret syn på maden, der skal i maven!
Vi dækkede bordet med økologisk mælk
Vi smagte på minimælken og letmælken. Normalt drikker jeg ikke kaffe lavet med minimælk, men jeg prøvede med Naturmælks, og det fungerede helt fint. Jeg følte ikke, at jeg fik den vandede fornemmelse, som jeg normalt får med mælk, der har så lav en fedtprocent.
Nogle mejerier “spammer” deres forbrugere med reklamer på siden af mælken, men jeg synes, at Naturmælks er en interessant variation. De har brugt pladsen på at fortælle om de stærekasser, de har opsat ved deres marker. Jeg følte mig oplyst og interesseret i produktet efterfølgende i stedet for den normale følelse af netop at have spildt fem minutter af min dag.
Yogurt på jerseymælk
Vi dækkede også bordet med yoghurt i smagsvarianterne naturel, pære/banan og mango/passion.
Youghurterne er lavet på jerseymælk, og det synes jeg godt kan smages. De er alle runde og fyldige i smagen.
Naturelversionen kunne spises uden andet end mysli på toppen, hvor jeg har en oplevelse af, andre yoghurter nogle gange er så tungekrøllende sure, at der skal tilsættes sukkersnacks, før de er rigtig rare at spise. Vi brugte den også til en krydret ret om aftenen og her fungerede den også rigtig godt.
De to varianter med frugtsmage var begge populære hos børnene, som synes de var lækre som de var uden mysli eller andet ovenpå.
Gammeldags kærnet smør
På bordet puttede vi også gammeldags kærnet smør, både almindelig og laktosefri.
Jeg er typen, der bruger rigtig meget smør. For jeg gider simpelthen ikke de der tarvelige blandingsprodukter, hvor hovedingrediensen ofte er vand. Hvis der skal smør på brødet, så bruger jeg rigtig smør og den må gerne smage godt, ellers finder jeg simpelthen på noget andet. Naturmælks har en glimrende smag, en god balance i salt- og fedtsmagen. Den er også udmærket at stege i og bage med. Den fungerer som smør skal, og så har den oveni en god smag.
Jeg var spændt på den laktosefri version, da jeg af helt naturlige årsager ikke har stiftet så meget bekendtskab med laktosefri produkter. Den har på samme måde en god balance i fedt- og saltsmagen. Konsistensen er en smule anderledes, men slet ikke dårlig, blot anderledes. Jeg synes, at det er dejligt, at man kan få specialprodukter, der ikke går på kompromis med kvaliteten, som jeg ellers også har oplevet med andre specialprodukter.
Ost, som børnene også kan lide
Vi dækkede bordet med en røget GouDan. En mild goudaost med let røgsmag. Konsistens og smag er rigtig fine og fungerer godt. Røgsmagen er tilpas og lækker, når osten skives og spises på brød eller lignende. Røgsmagen forsvinder dog i varme tilberedte retter, hvor den eksempelvis kunne være revet til topping. Det er ærgerligt, da jeg netop synes, det kan være lækkert ovenpå eksempelvis bagte grove grøntsager eller tærte. Der må man tilføje røgsalt eller andet for at få denne effekt.
Tre slags økologisk koldskål
Lidt tid efter blev det tid til at smage Naturmælks koldskål sammen med de andre Carrotstick piger. Så vi dækkende bordet med økologisk koldskål i varianterne original vanilje og citron, med jordbær og laktosefri koldskål med vanilje og citron.
Den originale, som var klart den bedste, var en fin og frisk koldskål uden sukkersødme, men dog heller ikke så meget eftersmag. Her måtte eksempelvis citronen gerne smage af mere. Til gengæld kunne tykmælken smages, hvilket var dejligt.
Jordbærversionen var ligeledes en god koldskål, sødere end den originale. Her var citronsmagen kraftigere og konsistensen tykkere. Fedtprocenten var dog også lige en tand højere, hvilket dog ikke gør noget hjemme hos os.
Pendanten til den originale til de laktoseintolerante var ikke . Her rammer Naturmælk dog ikke den samme gode smag, den er mere vandet og eftersmagen var udefinerbar og behøvede kammerjunker, for at drukne den lidt. Lige ved og næsten, men kræver lidt mere arbejde før den får den “rigtige” og fulde koldskålsmag.
Tak for mad!
Indlægget er sponsoreret, men afspejler min uforbeholdne mening 🙂