I forlængelse af mine tre forrige indlæg om vegetarisme; Vege-hvaffornoget, Fem gode råd til at skære ned på dit kødforbrug og Spring ud i vegetarisk aftensmad, kommer her en opskrift på en lækker og sprød kartoffelpizza. Pizzaen består i alt sin enkelhed kun af kartofler, mozarella og en god omgang hjemmelavet hvidløgsolie – simpelt, men meget lækkert. Hvis man er vant til at spise pizza med tre forskellig slags kød, tomatsovs og ost, kan denne måske lyde en smule kedelig, men det er den bestemt ikke. Hvis du vil kaste dig ud i en nem vegetarpizza, så er denne et godt bud.
For endnu mere inspiration til vegetarisk aftensmad, kan du tage et kig på dette indlæg om konceptet Meatless Monday.
Velbekomme!
Opskriften
2 pizzaer
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 1/2 dl lunkent vand
- 1 spsk salt
- 1/2 dl olivenolie
- 600 g mel
- 1/2 dl olivenolie til fyld
- 4 stk fed hvidløg
- 1 stk stor bagekartoffel eller flere små
- 1 pakke rucola
- 1 drys timian
Fremgangsmåde
Smuldr gæren ud i det lunkne vand, og rør med en grydeske til gæren er opløst. Tilsæt derefter salt og olie. Rør mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes med hænderne (hold 1 dl tilbage). Ælt dejen glat og smidig. Kom mel i, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet længere. Læg dejen i en skål med et rent viskestykke over. Lad den hæve ved stuetemperatur cirka 1 time.
Skræl kartoflerne, og skær dem i ultratynde skiver. Hæld olivenolie i en skål og pres hvidløgene deri. Når dejen er færdighævet, skal den rulles tyndt ud til en eller flere pizzaer. Fordel derefter hvidløgsolie, timian, kartofler og mozarella på pizzaen i nævnte rækkefølge.
Pizzaen bages i ovnen ved 200 grader i cirka 25 minutter, eller til den er sprød og gylden. Server den med en masse rucola.