Denne opskrift er inspireret af den sønderjyske rugbrødskage. En herlig rugbrødskage til en omgang kaffeslabberas. Her får du en variant toppet med gulerodsknas og flødeskum med chai-krydderier.
Tip
Du kan også vælge at lave kagen som rugbrødslagkage. Bag kagebunden som anvist og flæk den i to, så du får to bunde. Husk at beregne dobbelt mængde af chai-flødeskummen og gulerodsknas.
Hvis der er overskyende chai-skum kan du putte det i en kop varm kakao, det smager himmelsk!
Opskriften på den lækre gulerodsknas finder du her.
Opskriften
8 personer
Forberedelse: 40 min. / Tilberedning: 50 min. / I alt: 90 min.
Kagebund:
- 3 stk æg (M-L)
- 150 g sukker
- 200 g rugbrød (brødet behøver ikke at være helt tørt, men det må ikke være så vådt, som meget af det skiveskårne rugbrød, man kan købe)
- 2 spsk hvedemel
- 2 spsk kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
Chai-skum:
- 2 1/2 dl piskefløde
- 2 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk stødte nelliker eller revet muskat
- 2 tsk vaniljesukker (kan undlades)
Topping:
- 3 dl gulerodsknas (undgå at få siruppen med)
- 25 g hvid chokolade
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Kagebund
1. Del æggehvider og æggeblommer i to skåle. Pisk æggehviderne luftige og tilsæt sukker. Pisk til hviderne er stive.
2. Kør rugbrødet i en foodprocessor til det er findelt. Bland rugbrød, mel, kakaopulver og bagepulver i en skål.
3. Vend æggeblommerne i de piskede hvider, et ad gangen og med så få strøg som muligt. Vend derefter de tørre ingredienser i.
4. Smør en springform på 22 cm i diameter og fordel dejen deri. Bag kagen ved 175 C i 20-25 min. Lad den afkøle.
Chai-skum og topping
5. Bland fløden med krydderier og vanilje og pisk den til blødt skum. Smag til med krydderier og pisk skummet færdigt.
6. Vent med at fordele toppingen på kagen, til den skal spises. Så holder den sig bedst. Fordel flødeskummet på rugbrødskagen og fordel gulerodsknasen ovenpå. Brug så vidt muligt kun gulerodsknasen og undgå så meget af siruppen deri som muligt, da den vil løbe ned ad kagen.
7. Hak den hvide chokolade groft og drys den på toppen af kagen.
Velbekomme !