Acaibær, matchate, chiafrø…you name it. Listen af superfoods der er poppet op på det seneste, er lang. Det seneste skud på stammen hedder moringa, og stammer fra moringatræet, som vokser forskellige steder i Asien og Afrika.
Moringatræets blade indeholder koncentreret næring i form af vitaminer, mineraler, protein, fibre, samt antioxidanter. Når bladene knuses, enten til pulver eller flager, komprimeres mængden af næringsstofferne, hvilket gør at moringa kan klassificeres som et ”superfood”.
Smag og anvendelse
Det tætteste, man kan sammenligne moringa med smagsmæssigt, er brændenælde. Moringa har en lidt bitter og cremet smag og egner sig rigtig godt som krydderi i for eksempel gryderetter, pesto eller andre madretter. Derudover kan moringapulveret også drikkes som te eller blandes i juice og smoothies for at give et ekstra næringsboost.
Rootsfood er frontløbere
I Danmark er moringa stadig meget nyt, og nogle af dem, der kæmper allermest for at få det udbredt, er det lille upcoming firma Rootsfood, som har en helt speciel mission med moringapulveret. Rootsfood får nemlig håndplukket deres økologiske moringapulver i Fillipinerne, hvor produktionen er med til at skaffe jobs og lønninger til de lokale farmere.
Efter den store tyfon ramte Filipinerne i 2013, blev størstedelen af kokosnødsproduktionen ødelagt, hvilket har kostet en del jobs blandt fillipinske farmere. Moringatræerne har den fordel at vokser langt hurtigere en kokosnødspalmer, og er derfor er blevet et bæredygtigt alternativ, der har været med til at genopbygge landbrugsindustrien. Ud over det humanitære, er kvalitet noget af det, der betyder mest hos Rootsfood, som selv foretager kvalitetstjek på farmene i Fillipinerne, samt får lavet EU krediterede tjek.
Se flere superfoods