Jeg er af den klare overbevisning, at der altid er plads til chokolade, uanset hvordan ens diæt ser ud. Når jeg siger chokolade, er det ikke kun den, du køber i supermarkedet. Det kan også være den, du selv laver (ligesom i dette indlæg), det kan være lidt kakaopulver i din skyr eller noget helt tredje, som er det jeg vil fortælle lidt om.
Kakaonips
En måde, jeg godt kan lide at tilføje et pift af chokolade til min kost, er via kakaonibs.
Hvad er nu det? Det er kakaobønnen i ren form, dog brudt ned til små stykker man kan nippe af.
Kakaonibs er fulde af antioxidanter. Mørk chokolade, og kakaonibs har et højt indhold af magnesium, hvilket virker muskelafspændende. Måske derfor chokolade ligger højt på listen over hvad man craver under menstruation.
Kakaonibs bliver solgt i helsekostbutikker og online. De fås typisk rå, enten uden noget eller sødet med for eksempel kokossukker.
De er naturligt bitre og ret hårde; de minder bestemt ikke om mælkechokoladen fra Netto. Fordi de er så mørke i smagen, har man ikke trang til at spise hele posen for at få sit chokoladefix. Det er ofte nok med en mikro håndfuld, som man enten kan søde selv, eller som man kan spise, som de er.
De kan bruges i et væld af retter, dog oftest i morgenmad, snacks og desserter. Det ville dog også kunne bruges i chili con carne, på samme måde som mørk chokolade nogengange bruges der. Kakaonibs bruges primært sammen med nødder eller i stedet for nødder i musli, kager og så videre. Men kun fantasien sætter grænser for hvordan du vil bruge dem.
Du kan eventuelt finde inspiration til, hvordan du kan bruge kacaonibs i tidligere Carrotstick-indlæg om chokolade: Hvad med at putte det på grød eller i frugtsalat? Måske er du lækkersulten om eftermiddagen og må bare have noget til at tage sukkertrangen med.