Stort set alle elsker pizza, det kan laves i et utal af versioner med alt slags tilbehør. Hvis du både elsker pizza og gulerødder er denne lækre sag lige noget for dig. Vi har fornyet den klassiske pizza med gulerodspuré istedet for tomatpuré – lyder det ikke godt?
Savner du inspiration til andre lækre retter med gulerødder i, så prøv denne dejlige Gulerodssuppe med karry og pastinak eller disse skønne Glutenfrie skyrboller med gulerødder
Opskriften
Til 4 små pizzaer
Pizzabunde
- 2,5 dl vand
- 1/2 spsk groft salt
- 1 spsk olie
- 300 g hvedemel
- 150 g grahamsmel (eller andet fuldkornsmel)
- 20 g gær
Gulerodspuré
- 1 stk rødløg
- 1 fed hvidløg
- 4 stk mellemstore gulerødder
- 1 dl vand
- 2 spsk olivenolie til stegning
- 2 spsk hvidvinseddike
- lidt salt og peber
- 1 kvist timian
Pizza topping
- 2 dl cheddar
- 2 stk skåret rødløg i både
- fetaost efter behov
- ruccola efter behov
Fremgangsmåde
Pizzabunde
Smuldr gæren i det lunkne vand og rør til det er opløst. Tilsæt olie og salt.
Rør mel i, til du opnår en fast dej. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve i cirka 1 time, ved stuetemperatur. Lav imens gulerodspuréen.
Tænd ovnen på 180 grader
Når dejen har hævet, deles den i fire. Herefter rulles de til 4 små pizzaer, på et meldrysset bord.
Pensel dine bunde med lidt olivenolie og forbag de fire pizzabunde i en forvarmet ovn i 5-7 minutter, til bundene er lettere gyldne.
Gulerodspuré
Hak løget fint i tern. Pres hvidløget. Skræl gulerødder og skær i mindre stykker.
Varm en gryde op med olie og svits løgene i et par minutter, til de har fået gylden farve. Tilsæt gulerødder og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt vand, timian og hvidvinseddike. Kog gulerødderne møre. Når det meste af væsken er fordampet, blendes det hele sammen til en cremet puré.
Pizza topping
Tag dine forbagte pizzabunde ud, og fordel din puré jævnt på bundende. Drys med cheddar og rødløg.
Sæt dem igen tilbage i ovnen og bag dem yderligere 10-15 minutter.
Top til sidst med smuldret feta og frisk rucola. Velbekomme 🙂