Gulerodspandekager er SÅ lækre og nemme, og så er det en god måde at få lidt ekstra grøntsager på. Og ærligt, hvem kunne ikke godt bruge liiiiidt flere grøntsager i sin hverdag?
Der er ufatteligt mange måder at lave sunde, velsmagende pandekager på! Se bare vores store udvalg her.
Disse gulerodspandekager er ret simple at lave og kan enten laves med gulerodspulp eller fintrevet gulerod. Du kan nemlig bruge pulpen fra din gulerodsjuice i denne opskrift. Yes, pulpen er det overskydende stads, der er tilbage, når du har lavet gulerodsjuice. Yay, mindre madspild! Hvis du køber økologiske gulerødder, kan du spare lidt tid, da du kan lade skrællen sidde på. Du kan også bare rive gulerødder, men husk at riv dem helt fint, så får du det bedste resultat!
Se vores artikel om madspild her: Mindsk madspild med den rigtige opbevaring.
Velbekomme 🙂
Opskriften
2 personer
I alt: 20 min.
Ingredienser
- 100 g gulerodspulp eller fintrevet gulerødder
- 3 æg
- 1/2 dl mel (fuldkornsmel, af enhver slags)
- 1 spsk agavesirup (elller anden sødme)
- mælk efter behov
- krydderier (fx. kanel, kardemomme og/eller ingefær)
- Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
- Riv gulerødderne eller lav gulerodsjuicen, så du får pulpen. Mas eventuelt overskydende saft ud af pulpen med hænderne.
- Kom gulerodsmassen i en skål. Bland æg, mel, sirup og krydderier i med en gaffel eller et piskeris. Mælk tilsættes, indtil konsistensen er en smule flydende.
- Du skal kunne lave nogle pæne, runde pandekager, så justér med mælk – eller en smule mel, chiafrø eller loppefrøskaller (fx HUSK-pulver), hvis blandingen er blevet for våd. Det er altid en god idé at lave en lille prøvepandekage først. Så kan du også justere sødmen efter din smag eller tilsætte mere kanel eller andet.
- Pandekagerne steges gyldne i smør eller kokosolie.