Har du smagt bønnefritter? Hvis ikke, så skal du næsten prøve dem.
Det er en lækker måde at få grove grøntsager på, og så skal der ikke bruges særlig mange ingredienser.
De er superlækre med mayo som dip. Jeg elsker den økologiske i glas med hønen på, fordi den er sød, hvilket matcher både umami- og saltsmagen i bønnefritterne. Du kan også lave din egen mayo, prøv en af de her.
Bønnefritterne kan enten bruges som tilbehør til for eksempel fisk eller falafel, men kan også bare anvendes som en snack.
I vores glutenfri opskriftsamling, kan du finde flere lækre glutenfri opskrifter. Find den i vores app under “kostplaner”.
Opskriften
2 personer
Forberedelse: 5 min. / Tilberedning: 25 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 400 g frosne grønne bønner (haricot verts)
- 3 spsk olie (fx. raps- eller olivenolie)
- 2-3 fed presset hvidløg (eller 1-2 tsk hvidløgspuré)
- 1 tsk salt
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 c varmluft (eller 225 grader i en konventionel ovn).
Hæld de frosne bønner på bagepapir på en bageplade.
Bland olie, hvidløg og salt i en skål og hæld ud over bønnerne.
Rod det rundt med hænderne, så alle bønner bliver dækket af olieblandingen.
Bag cirka 25 minutter og rod i dem et par gange undervejs.
Velbekomme 🙂