Denne lækre, cremede gingerbreadmousse har smag af jul og hygge. Moussen er lavet på kokosmælk i stedet for traditionel fløde, hvilket giver den en snert af kokossmag, samt gør den vegansk og velegnet for dem, der ikke tåler laktose. Heldigvis smager den stadig forrygende, ikke mindst med knasende karamelliserede nødder på toppen.
Fik vi nævnt, at den også er virkelig nem at lave?
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk ahornsirup eller anden sødning
- 1 ½ tsk kanel
- 1 ½ tsk ingefær
- ¼ tsk allehånde
- ¼ stk muskatnød
- ¼ stk vaniljepulver
- Evt. 1 dl (vegansk) fløde til topping
- Evt. 1 håndfuld valnødder (fx karamelliseret med ahornsirup)
Fremgangsmåde
Kom den fede del af en dåse kokosmælk i en skål og pisk godt med noget af kokosvandet. Gør det lidt af gangen, så er det nemmere at styre konsistensen.
Pisk til du har en cremet masse og rør krydderierne i.
Smag til med ahornsirup og evt flere krydderier.
Fordel cremen i to glas og stil dem på køl i omkring en time.
håndfuld valnødder på en varm pande med ahornsirup. Rør rundt indtil nødderne er karamelliseret godt.
Server evt. med lidt (vegansk) flødeskum på toppen og lidt karamelliserede nødder.
Uhm, det dejligt ud! Det vil jeg prøve at lave her i den søde juletid 🙂
Dejligt at høre 😀