Syltede rødløg på nul komma fem. Selve opskriften tager 10 minutter at lave og de syltede rødløg kan spises efter et par timer, men har godt af at trække en dags tid.
Når rødløg syltes, opnår de en lækker, sur-sød smag og et godt bid. De syltede rødløg kan bruges til mange ting og giver et “eksklusivt” pift til selv en kedelig leverpostejsmad med den flotte, pink farve. Prøv dem i salater, sandwich, tortillas eller på hotdogs. Al mad, der kan klare et syrligt twist. Denne opskrift fylder omkring et halv-liters sylteglas op og kan holde sig længe i køleskabet efter åbning.
Bonus info: Vidste du, at rødløg er super sundt? Skræl kun det allermest nødvendige af, da de fleste næringsstoffer sidder i de yderste lag af løget.
Prøv også disse opskrifter med rødløg:
- Gulerodsfritter med balsamicobagte rødløg og feta
- Buddha bowl med karameliserede rødløg og søde kartofler
- Grønkålstatar med rødløg
- Lækker bønnesalat med tomat og rødløg
- Boghvede-galette med rødbede, feta og karamelliserede rødløg
Opskriften
½ liters sylteglas
Forberedelse: 5 min / Tilberedning: 5 min / I alt: 10 min
Ingredienser
- 3 stk rødløg
- 5 dl eddike
- 1-1,5 dl sukker
- 1 tsk peberkorn
Fremgangsmåde
Skold et sylteglas med kogende vand.
Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver.
Kom løgene op i sylteglasset.
Bland eddike, peberkorn og sukker i en gryde, og kog det op, så sukkeret smelter.
Hæld eddikeblandingen over rødløgene, luk glasset til og lad det køle lidt af inden du stiller det i køleskabet.
De syltede rødløg kan spises efter et par timer, men har godt af at trække en dags tid.