Squash er en fantastisk grøntsag, der indenfor maduniverset kan bruges til adskillige retter, og så er den ovenikøbet kalorielet og rig på vitamin A og C. I denne opskrift bliver grøntsagen brugt som et alternativ til spaghetti, der indeholder langt flere kalorier og mere kulhydrat. Udover squashspaghettien ser du en fyldig, skøn svampecreme, der går lige i hjertet på enhver svampeelsker. Retten er her toppet med persille og revet parmesanost, som sammen med squashspaghetti og svampecreme giver retten et snært af den populære og klassiske spaghetti bolognese.
Har du ikke en spiralizer derhjemme til at lave den fine, runde spaghetti på, kan du sagtens benytte en gulerodsskræller til at få nogle lange tynde skiver squash. Du kan ligeledes bruge et rivejern, hvis du ønsker en mere råkost facon på squashen.
Du kan til retten bruge lige de svampe, du har lyst til – champignoner, kanteraller, markchampignoner, trompetsvampe, østershatte, portobello osv.
Det er altså en sund, kalorielet opskrift spækket med gode vitaminer og mineraler.
Buon appetito!
Kan du heller ikke få nok af svampe? Så prøv disse fyldte portobellosvampe med spinat, feta og persille eller kast dig ud i en omgang cremet blomkålsrisotto med svampe.
Opskriften
2 personer
Forberedelse: 25 / Tilberedning: 20 / I alt: 45
Svampecreme
- 250 g blandede svampe
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 20 g smør
- 0,5 stilk rosmarin
- 50 g soltørrede tomater
- 1 dl madlavningsfløde, 8%
- 1 tsk havsalt
- 1 knsp peber
Squashspaghetti
- 1 stk squash
Topping
- 1 spsk parmesanost
- 1 håndfuld persille
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Svampecreme:
Hak løg og hvidløg, og svits dem kort i smør på en pande.
Hak størstedelen af svampene fint, mens de resterende hakkes i større, grove stykker. Tilsæt de hakkede svampe på panden sammen med rosmarin, salt og peber. Skær dernæst de soltørrede tomater i mindre stykker, og tilføj dem til retten. Hæld fløde over retten, og lad det simre på lav varme i 20 minutter.
Squashsspagetthi:
Kør squashen gennem en spiralizer, eller brug en gulerødsskræller til at rive squashen lodret og få nogle tynde, lange squashskiver.
Topping:
Anret maden i en skål med squashspaghetti nederst, svampecremen udover, og top den med parmesanost og persille.