De fleste granola-/müsliblandinger du kan finde i supermarkederne, er fyldt med tilsat sukker og en masse olie. Det gør derfor, at det ikke altid er det sundeste valg til en god start på dagen. Vi vil derfor opfordre dig til at lave din egen! Den er nemt, billigere og sundere – og på den måde ved du præcis, hvad der er i!
Denne granola er både olie- og sukkerfri. Måden den stadig bliver lækker og sød på, er ved at tilføje modne bananer og dadler som det sødende og nøddesmør, som gør den knasende og lækker!
Det smarte ved denne opskrift er, at du frit kan bruge, det du bedst kan lide, hvis du blot går ud fra målene. Du frit vælge, hvilke nødder du vil bruge, hvilke kerne du vil bruge og hvilken type tørret frugt, du vil tilføje. Så det er en meget overbærende opskrift. Du kan tilpasse lige efter dine ønsker!
Granolaen kan både spises som topping på yoghurt eller smoothies eller spises som “müsli” med lidt frugt og mælk tilføjet.
Den er oplagt som morgenmåltid.. men den er også helt klart en sund dessert værdig!
Et godt tip herfra, hvis du har lyst til en aftensnack i form af noget sødt, er at tilføje soya-/havrekakao oven på granolaen samt lidt frugt – mums! Den kan altså sagtens stille den søde tand!
Et sundt morgenmåltid kunne evt. bestå af denne smoothiebowl toppet med den lækre granola! Så er der ikke et øje tørt!
God fornøjelse 🙂
Mangler du inspiration til sunde retter eller måske du vil smide et par kilo? Så hent vores gratis kostplan til din inspiration
Opskriften
8-12 (alt efter hvordan du bruger den)
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 30-40 min / I alt: 40-50 minutter
Ingredienser
- 2 stk modne bananer (200g)
- 6 stk dadler (100g)
- 2 spsk nøddesmør (60g) (vi brugte peanutbutter)
- 1 spsk vand fra dadlerne
- 5 dl havregryn
- 2,5 dl nødder (vi brugte mandler)
- 2,5 dl kerner (vi brugte solsikke- og græskarkerner)
- 1 dl kokos
- 2 håndfulde tørret frugt (vi brugte rosiner og tranebær)
- 1 tsk salt
- 2 tsk kanel
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader
Start med at overhælde dadlerne (efter du har udstenet dem) med kogende vand og lad dem ligge i ca. 10 min
Mos bananerne og kom dem i dem skål
Tilføj nøddesmør, salt og kanel og mix det godt sammen
Når dadlerne er blevet blødgjorte, tag dem op fra vandet og tilføj dem til en skærebræt
Du skulle nu gerne kunne mose dadlerne med en gaffel, så de bliver til en “paste”
Tilføj daddelpasten til resten af blandingen samt tilføj 1 spsk af det vand, dadlerne har ligget i
Når massen er rørt godt sammen bland så havregryn, nødder og kerner i og mix, til det er godt inkorporeret
Tilføj så mixet til en bageplade og bag det i 30-40 minutter
Det er vigtig, du tjekker hver 10. minut og tager granolaen ud og røre lidt rundt i det
Efter 20 minutter tilføjes kokosmel/-flager og bages med den sidste tid
Alt efter styrke på ovnen er granolaen færdig på 30-40 minutter
Når den er færdig i ovnen, mixes den tørrede frugt i og granolaen skal nu køle fuldstændigt af
Efter afkøling kan den tilføjes til et lufttæt glas/bøtte og nydes!