Salaten her er både sprød, farverig og mættende – og så bruger den endda broccolistok, som for mange er den der rest, som man aldrig helt ved, hvad man skal gøre med og som ender i skraldespanden. Broccolistokken er grov og indeholder mange kostfibre, men du kan sagtens gøre den spiselig ved at skære den i fine strimler eller ved at rive den. Hvis du vil have flere idéer til, hvordan du kan bruge broccolistokken i din madlavning – både rå og tilberedt, kan du læse mere i det foreslåede indlæg herunder eller prøve Sabines opskrift på grøntsagsmos.
LÆS OGSÅ: Undgå madspild: Broccolistok – sådan bruger du den i madlavningen
LÆS OGSÅ: Skøn grøntsagsmos med rodfrugter og broccolistok
Opskriften
4 personer
Forberedelse: 20 min. / Tilberedning: 0 min. / I alt: 20 min.
Ingredienser
- 1 dl belugalinser (ikke kogt)
- 1 stk lilla spidskål
- 1-2 stk broccolistokke
- 2 håndfulde bredbladet persille eller andre urter
- 1 dl tørrede dadler
- 1 spsk olie
- 2 spsk æbleeddike eller anden eddike
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Kog linserne efter anvisningen på pakken.
Fjern de yderste blade af spidskålen, hvis de er triste og dårlige. Skyl spidskålen, og skær den over på langs. Skær stokken fra, og snit kålen i tynde strimler. Alternativt kan du strimle den i en food processor eller skære den til mindre stykker med food processorens blenderfunktion.
Rengør og klargør broccolistokken ved at skære det yderste og grove lag af og fjerne “knasterne” (gem disse rester til fond, suppe eller mos). Riv stokken til strimler på et rivejern eller i en food processor. Vend broccolistok og spildskål med olie og eddike, og lad grøntsagerne marinere, mens du klargør resten.
Rengør og pluk persillen. Fjern stenene i dadlerne og skær dem i skiver. Vend linser og persille i salaten og drys med dadler. Velbekomme!