Lige nu er det sæson for æbler, og der er rigeligt at tage af rundt omkring. Disse skønne æbler kan du lave til den lækreste sunde æblekompot med et strejf af vanilje. Æbler er ofte så søde, at man ikke behøver at tilsætte sukker. De er rige på fibre og har et lavt indhold af kalorier.
Æblekompotten er nem at lave, og den kan gøres langtidsholdbar med lidt atamon efter anvisning på pakken, hvorefter den hældes på et rent, skoldet glas og opbevares på køl.
Denne opskrift lyder ikke af meget, men den smager himmelsk!
Opskriften
1 person
Ingredienser
- 1 kg æbler (renset vægt)
- vand
- 1 stk vanillestang
- 200 g skyr
- 1 håndfuld hakkede nødder
- 1 tsk honning
- kanel
Fremgangsmåde
Vask æblerne og skær dem i mindre stykker (med skræl).
Læg dem i en gryde med vand (der næsten dækker alle æblerne) og korn fra vaniljestangen.
Kog det sammen til det er blevet tykt og æblerne er delvist kogt ud. Tilsæt evt. mere vand undervejs. Kogetid ca. 30-60 min, alt efter hvordan du kan lide den.
Varm en pande, kom nødderne på og lad dem tage farve og begynde at afgive duft. Ryst panden undervejs.
Sluk blusset og kom honning på og drys med lidt kanel. Ryst panden lidt og lad det stå et par min.
Anret skyren med æblekompot, kanel- og honningristede nødder.