Her får du vores liste over de bedste tips til at lave en frisk og lækker madpakke.
- Undgå slatne rugbrødsmadder ved at separere pålægget fra rugbrødet og put pålægget i små bokse ved siden af. Put en lille plastikkniv/gaffel/ske med i madkassen, så det er let at putte pålægget på
- Så lidt olie som muligt i dips (det har svært ved at blive inde i de små bokse)
- Dryp udskåren frugt, salater og råkost med citron, så det ikke bliver brunt og holder sig frisk
- Gør madpakken farverig
- Skær frugt og grønt i skiver/stykker (men lad skrællen blive på bananen)
- Pynt madkassen, så det føles som en slags “gave” – fx bånd om kiks og grøntsager, flag, små menukort, udstukne grøntsager og opbevaring i farverige muffinforme (evt. dem af silikone)
- Put smag i vandflasken i form af bær, ingefær, mynteblade eller lignende
- Lav meget af maden i forvejen og frys det ned. Fx pølsehorn, boller mm.
- Lav til flere dage ad gangen
- Brug rester (og husk at tage fra til madpakken, inden du stiller aftensmaden ind på spisebordet)
- Forbered en lille snack, særligt til de sene skoletimer: En lille box med mørk chokolade og nødder, eller tørret frugt og nødder, en bar, et enkelt bolsje eller noget andet rart
- Vær kreativ med pålægget – brug pesto, hummus eller avocado til at give ekstra god smag
- Husk variation