Pizza kan vi næsten alle lide! Kombinationen af en sprød bund, et godt lag tomatsovs og massevis af ost fungerer bare fantastisk sammen. Men pizza – især købepizza, er ofte en dyr og fed affære og den hjemmelavede slags, kan være en smule tidskrævende. Men det kan heldigvis lade sig gøre at lave en sund og nem pizza på rekordtid – som oven i købet kræver et minimum af ingredienser. Den passer perfekt til de aftener, hvor man har brug for noget hurtig, men lækker comfortfood.
Bonusinfo: Denne pizza bidrager med kostfibre fra grovpitabrødet. Desuden er rucola rig på både A-vitamin, C-vitamin, jern og calcium. Du kan selv bestemme mængden af ost, hvilket muligvis bliver mindre end på en købepizza. Alt i alt en god erstatning for den fede og snaskede købepizza.
I forhold til fyldet er det selvfølgelig kun fantasien, der sætter grænser. Jeg valgte at lave en klassisk vegetarpizza, da jeg ikke spiser kød. Jeg har også før lavet den med røget laks, som jeg fordelte på pizzaerne, efter de var taget ud af ovnen – det smagte super godt og kan helt klart anbefales!
Hvis du ikke er vild med ost, kan du lave en med blot grøntsager – her fungerer squash og champignon rigtig godt.
Vi vil også klart anbefale dig at afprøve vores dessertversion! Her skal pitabrødet først ristes enten i ovn eller brødrister, hvorefter du fordeler en cremet smøreost på brødet og herefter topper med det med bær og smeltet chokolade – mums!
Prøv dig frem og find din favorit.
Hvis du vil have inspiration til andre sundere måder at lave pizza på, findes der flere på vores hjemmeside:
Velbekomme 🙂
Opskriften
1 person
Forberedelse: 5 min / Tilberedning: 10 min / I alt: 15 minutter
Ingredienser
- 1 stk grovpitabrød
- 4 spsk flåede tomater eller færdiglavet pizzasauce
- 1/4 tsk oregano og/eller basilikum
- 1/2 pakke frisk mozarella
- 1 dl rucola
- 1 fed hvidløg
- olivenolie
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Skær pitabrødet over på midten (du kan også droppe dette step, hvis du bedst kan lidt en tyk bund).
Fordel flåede tomater eller pizzasauce på hver “pizza”.
Krydr med oregano, basilikum eller andre krydderier.
Skær skiver af mozarellaen og fordel også dem hver pizza.
Sæt pizzaerne i ovnen og bag dem i 5-10 minutter ved 200 grader, indtil bunden er sprød og osten er smeltet.
Inden du sætter tænderne i ‘pizzaerne’, pynt da med en god håndfuld rucola og eventuelt en blanding af olivenolie og presset hvidløg (du ender op med en hæftig hvidløgsånde, men det smager fantastisk)!
Hej
Hvordan skriver jeg dine opskrifter ud?
Når jeg går ind på “vis udskrift” kommer der alt muligt oven i hinanden,
og så får jeg op til 8 sider ud.
???????????
Hej Kaj
Vi får ny hjemmeside i slutningen af oktober. Her vil det blive nemt (og flot) at udskrive vores opskrifter. Jeg beklager besværet på nuværende tidspunkt!
Mange hilsner
Marie