Ovnbagte rodfrugter er en rigtig god go-to opskrifter, når der skal serveres noget nemt tilbehør til aftensmaden. Det er bare en virkelig skøn ret, der ikke kræver særlig mange ingredienser, idet der stort set bare kan bruges de rodfrugter, man har liggende i grøntsagsskuffen. Du kan også bruge dine overskydende rodfrugter til hjemmetlavet sundere chips, se opskriften her.
Hvis man har andre nødder eller krydderurter i køkkenet, kan disse også sagtens bruge disse. Det handler bare om at bruge de ting, man har i skabene (eller vindueskarmen). Resultatet skal nok blive godt uanset hvad!
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 1 kg blandede rodfrugter
- koldpresset olivenolie
- salt eller krydderurtesalt
- friskkværnet peber
- 100 g hasselnødder
- 100 g feta
- 1 bundt persille
Fremgangsmåde
Skrub rodfrugterne og skær dem ud i passende stykker.
Vend dem i lidt olie og salt eller krydderurtesalt og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir.
Sæt dem i ovnen ved 180 grader i 30-40 minutter eller til de er blevet godt sprøde. De sidste 10 minutter tilføjer du hasselnødderne, så de kan få lov til at få lidt farve.
Skyl og hak i mellemtiden persillen fint.
Når rodfrugterne er færdige, blandes de med persille og smuldret feta.
Server f.eks. sammen med en grøn salat og en form for kød eller vegetarfrikadeller.