Disse lækre gulerodspandekager smager syndige men er sunde og med masser af næring. De er af helt almindelige ingredienser, som du måske allerede har derhjemme, og så smager de fantastisk med skyr og honning – sådan lidt french toast agtig. Desuden er de perfekte til madpakken, hvis du ikke kan spise dem allesammen 😉
Brug glutenfri havregryn, hvis du har cøliaki.
Er PFAS og fluorstoffer er et tema for mange når der skal vælges køkken udstyr, læs mere om pfas og se 10 stegepander uden PFAS
Opskriften
1 portion
Forberedelse: 5 min. / Tilberedning: 5 min. / I alt: 10 min.
Ingredienser
- 1 stk gulerod (mellem eller stor)
- 2 stk æg
- 3 spsk havregryn (grove eller fine)
- 1 tsk ingefær (frisk eller pulver) - kan undlades
- 1 tsk kardemomme (uden top) - kan undlades
- smør (til stegning)
- sirup/sukker (til ovenpå)
Fremgangsmåde
Riv guleroden fint, og bland med æg, havregryn og eventuelt krydderier i en skål. Hvis du bruger frisk ingefær, kan den også rives fint (du kan sagtens beholde skrællen på).
Steg pandekagerne i smør, og hvis du synes dejen er for våd, så kom ekstra havregryn i. Det passer cirka med en spiseskefuld dej per pandekage.
Server med hvad du lige har af topping og noget sødt. Velbekomme 🙂
Det ser virkelig godt ud!