Vinter er lig med suppe, og græskarsuppe er efter min mening en af de bedste af slagsen. Denne er tilsat ingefær og chili, som passer perfekt til græskarets søde smag.
Derudover giver det spicy touch lidt ekstra varme til kroppen. Hvis du synes, at suppe ikke mætter nok, er denne helt perfekt, fordi linserne er med til at give lidt mere mæthed på grund af deres høje proteinindhold.
Server suppen med ristede nødder og, hvis overskuddet er til det, med nybagte boller, for eksempel disse lækre skyrboller med gulerødder.
Velbekomme
Savner du flere ideer til aftensmad? Så kig nærmere på vores aftensmad opskrifter eller hent vores gratis kostplan der er fuld af ideer.
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 1 stk hokkaidogræskar eller 1/4-1/2 crown prince græskar
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 stk rød chili
- stk 2 cm ingefær
- 1 dl fløde
- 2 dl røde linser
- stk vand, så det dækker græskarstykkerne
- 2 tsk gurkemeje
- 1 drys salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl løget og hak det fint. Pil hvidløget og hak også dette fint eller pres det med en hvidløgspresser. Skræl desuden ingefær og hak også dette fint og hak til sidst chilien fint. Skræl hokkaidogræskaret og skær det i små stykker. Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og gurkemeje et par minutter. Tilsæt derefter græskaret. Hæld vand over, så det dækker græskaret og lidt til. Tilsæt lidt bouillion til suppen. Brug hellere for lidt end for meget, du kan altid spæde til, når suppen er blendet. Lad det komme op at koge og lad det derefter stå og simre, indtil græskaret er så mørt, at det kan blendes. Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender. Tilsæt eventuelt mere vand, hvis du ønsker en mere flydende konsistens. Tilsæt herefter fløde og kog op igen. Smag til med salt og peber. Server suppen med skyr eller cremefraiche og eventuelt ristede og saltede nødder. Hvis du ønsker lidt mere mæthed, kan du spise et stykke brød til.
Velbekomme!