Hjemmelavet mandelmælk smager bare lidt lækrere end dét, du kan købe i butikkerne. Og det er nemt at lave selv!
Mandelmælk er fedtfattigt og indeholder blandt andet B- og E-vitamin, jern og calcium. Brug hjemmelavet mandelmælk over din müsli, i din smoothie, din kaffe eller drik den rent – det smager himmelsk! Restproduktet, du får, når du laver mandelmælk, er mandelmel, som du kan bruge til at lave eksempelvis glutenfri minitærter eller mandelmuffins. Det kan også tørres i ovnen og gemmes i en lufttæt beholder.
Her får du en step by step guide til at lave din egen sunde mandeldrik. Du kan i øvrigt læse om forskellen på mandelmælk og komælk lige her.
Du kan i øvrigt pifte mælken op med lidt agavenektar eller stevia eller lidt vaniljeekstrakt og en knivspids havsalt.
Opskriften
1 liter
Ingredienser
- 100 g mandler
- 1 L koldt vand
Fremgangsmåde
Lad mandlerne ligge i vand i køleskabet natten over.
Blend mandlerne med nyt, frisk vand, indtil alle mandler er hakket ultrafint. Blend gerne et ekstra minut.
Nu skal drikken filtreres. Find et viskestykke frem eller køb en såkaldt “straining bag”.
Placer posen i en kande eller en skål, og fæsten den i siderne (se billede i slideshow).
Hæld mandelmælken ned i stoffet, og lad drikken løbe igennem. Frigør derefter stoffet, og klem alt overskydende mandelmælk ud.
Nu har du en våd del – mandelmælken og restproduktet i klædet – mandelmel! Brug det i bagværk med det samme, eller lad det tørre, og brug det nogle dage senere 😉
Skal mandlerne afskalles/smuttes inden iblødlægning og blænding?