Hasselback butternut squash er et lækkert alternativ til den almindelige hasselback kartoffel. Den kan spises som tilbehør til din ret eller som hovedretten i sig selv. Butternut squash smager sødt og lidt nødeagtigt, derudover tilfører den middagsbordet lidt ekstra kulør med dens smukke orange farve.
Hvis du er mere til hokkaido græskaret så prøv denne opskrift på Cremet græskarsuppe med ingefær og chili
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 1 stk butternut squash
- 2 spsk olie
- 1 drys frisk timian
- 1 håndfuld pinjekerner
- salt og peber
- salat efter behov
- evt. dressing lavet på yogurt, sennep, citron, salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
Skyl din butternut squash og halver den. Fjern derefter kernerne
Rids den fra ”kødsiden”, til der er ca. 1 cm tilbage
Gnid den i olie, salt og peber
Giv den 40 minutter i ovnen og tilføj lidt timian til servering
Server din hasselbagte butternut squash sammen med et stykke kød, eller sammen med en fyldig salat