Hasselback butternut squash er et lækkert alternativ til den almindelige hasselback kartoffel. Den kan spises som tilbehør til din ret eller som hovedretten i sig selv. Butternut squash smager sødt og lidt nødeagtigt, derudover tilfører den middagsbordet lidt ekstra kulør med dens smukke orange farve.
Hvis du er mere til hokkaido græskaret så prøv denne opskrift på Cremet græskarsuppe med ingefær og chili
Opskriften
2 personer
Ingredienser
- 1 stk butternut squash
- 2 spsk olie
- 1 drys frisk timian
- 1 håndfuld pinjekerner
- salt og peber
- salat efter behov
- evt. dressing lavet på yogurt, sennep, citron, salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 grader, varmeluft
Skyl din butternut squash og halver den. Fjern derefter kernerne
Rids den fra ”kødsiden”, til der er ca. 1 cm tilbage
Gnid den i olie, salt og peber
Giv den 40 minutter i ovnen og tilføj lidt timian til servering
Server din hasselbagte butternut squash sammen med et stykke kød, eller sammen med en fyldig salat
Denne vil jeg skrive mig bag øret, ser så lækkert ud og godt alternativ 🙂
Hvor skal man bruge pinjekerner?
Hej Nadia,
Tak for din besked 🙂
Pinjekernerne skal drysses over squashen som det ses på billedet. Du vælger selv om det er før eller efter at den har været i ovnen.
Kan se det ikke er skrevet i fremgangsmåden – det beklager vi.
Kærligst, Caroline.
Hej Caroline.
Tak for dejlig inspiration, det er altid fedt, at overraske sin familie med noget nyt. Men jeg tænker, om det kunne have været en fordel, at skrælle butternut squashen inden, for det var en smule svært at spise denne…Vi gjorde så det, at vi skar denne fra, som egentlig gjorde, at oplevelsen og det estiske udtryk ikke helt var det samme… Og som hasselbach syntes jeg ikke at det var en “ tá en ske og dick inn….dom ellers også er fantastisk med butternut fra ovn…
Men tak for dine ideer, og input.
God weekend
Ditte
Hej Ditte,
Beklager mit sene svar. Din besked havde gemt sig. Tusind tak for feedback!
Jeg skræller aldrig min butternut, men du kan sagtens gøre det, hvis du synes 🙂
Tror jeg skal lave denne opskrift i aften – tak for reminderen.. Bedste hilsner, Caroline