Disse gulerodstoppe har en mild sødme og en rigtig fin orange farve, fordi de indeholder masser af gulerødder. Det er en skøn lille treat, der skiller sig ud fra den almindelige kokostop. Beregn 2-3 toppe per person.
Du kan også se opskriften på Glutenfri kokostoppe med orange(kun 4 hovedingredienser),hvis det er mere dig 🙂
Opskriften
25 stk
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 50 min / I alt: 60 min
Ingredienser
- 5 stk medium gulerødder (ca. 350 g)
- 150 g marcipan
- 125 g rørsukker
- 200 g kokosmel
- 2 stk æg
- 150 g hvid chokolade (gerne med citron i, hvis du kan få det)
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 125 grader.
Skræl gulerødderne og riv dem fint. Afmål 300 g revet gulerod. Læg gulerødderne i en finmasket si og knug dem fri for væde.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Det er vigtigt, at laget er nogenlunde lige tykt over det hele. Tør dem i ovnen i 40 minutter.
Rør i gulerødderne hvert 10. minut, så de bliver jævnt tørre og ikke knasende. Vær især opmærksom på de gulerødder, som ligger i kanten. Lad dem afkøle lidt.
Riv marcipanen groft og bland den med sukker, kokosmel og gulerødder. Rør æggene i.
Forvarm ovnen på 175 grader. Afmål 1 spsk af kokosblandingen til hver gulerodstop. Form små toppe og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag toppene i 11-15 minutter, til de er let gyldenbrune på toppen. Sæt dem på en bagerist til afkøling, så de kan sætte sig. Hak imens chokoladen og smelt den over vandbad. Smelt 2/3 af chokoladen og hæld derefter den smeltede chokolade i den resterende chokolade. Rør, til det hele er smeltet sammen. Du kan finde flere detaljer om temperering af hvid chokolade, hvis du søger på internettet. Dyp bunden af gulerodstoppene heri og lad dem størkne på bagepapir.
Velbekomme 🙂