Disse gulerodstacos er nemme at lave, når blot man har prøvet det én gang. De kan enten anvendes, som de er, når de kommer flade ud af ovnen, eller du kan forme dem som rigtige tacos ved at lægge dem over en flaske eller noget andet rundt, lige når de kommer ud af ovnen. Server fx med spicy vegansk køderstatning, skåret grønt og salsa.
Hvis du er stor fan af smeltet ost og grøntsager, skulle du prøve opskriften her Vafler med broccoli og ost det er desuden helt okay at komme ekstra ost i 😉
Opskriften
2 personer
Forberedelse: 10 min / Tilberedning: 20 min / I alt: 30 min
Gulerodstacos
- 4 dl fintrevet gulerødder, tætpakket
- 1 1/2 dl revet cheddar(eller mozzarella)
- 2 stk æg
- 1/2 dl valgfri mel (fx fuldkornshvedemel)
- salt og peber
Fyld
- grøntsager og salat, fx majs, tomat, agurk og icebergsalat
- Køderstatning (kan udelades), fx Naturli's "hakket" eller Soy4you. Steg fx med salt, peber, paprika og spidskommen
- salsa og cremefraiche
Fremgangsmåde
Tænd ovnen p. 200 grader og beklæd to bageplader med bagepapir.
Skræl gulerødder og riv dem fint med et rivejern eller i en foodprocessor.
Kom de revne gulerødder i en skål og dæk til med koldt vand. Kom skålen i mikrobølgeovnen og varm igennem i 5 minutter. Alternativt kan gulerødderne koges på medium varme i 5 minutter. Hæld vandet fra og læg massen på et tykt lag køkkenrulle, som kan suge det overskydende vand. Pres massen med hænderne, så du får det sidste vand ud. Massen bør være så tør som muligt.
Kom massen i en skål og rør den sammen med resten af ingredienserne. Del op i fire lige store klumper og fordel på bagepapiret. Pres hver klump ud med fingrene til en flad, sammentrykt pandekage. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne, og kanterne er sprøde. Bagetiden varierer fra ovn til ovn, så hold øje med dem. Fold dem evt. som beskrevet ovenfor over en flaske, når de kommer ud af ovnen, og server med fyld og salsa. 🙂