Hvis du synes, at det er sjovt med de mange forskellige nuancer, sirup kan have, så skal du også prøve denne. Gulerodssirup smager ikke kraftigt af gulerod, men den har en dejlig nuance deraf, som giver den en spændende smag. Siruppen har en smuk perlemorsagtig overflade.
Denne opskrift er fra vores bog “GULERØDDER” og er en sand perle.
Opskriften
2 prs.
I alt: 35 min
Ingredienser
- 2,5 dl sukker
- 2,5 dl gulerodssaft
- 1 tsk atamon
- Evt. lidt ingefær
Fremgangsmåde
- Sukker og gulerodssaft blandes i en gryde og bringes i kog. Vælger du at lave siruppen med ingefær, skrælles ingefæren, før den skæres i tynde stave og kommes i gryden.
- Kog siruppen ved middelhøy varme, til den tykner let, og når en temperatur på 113°C (højest 125°C).
Det tager ca. 20-25 minutter. Undlad at røre i siruppen, når først sukkeret er opløst. Det mindsker risikoen for at danne krystaller i siruppen, når den er færdig. - Gør en bagepensel våd og brug den til at fjerne skum fra siderne af gryden. Rengør den, før du putter den ned i gryden igen.
- Skold et marmeladeglas eller en glasflaske og skyl det i Atamon. Hæld siruppen på glas og luk til.