Det er de færreste, der forbinder gulerødder med morgenmad og måske især ikke med mysli. Ikke desto mindre er denne skønne gulerodsmysli et bevis på, at gulerødder også er perfekte på morgenbordet. Den sprøde gulerodsmysli er kun sødet med gulerødder og honning, hvilket gør den perfekt både til hverdag og weekend. Den smager skønt på yoghurt eller alene med kold mælk.
Denne opskrift er fra vores bog “GULERØDDER” og findes kun på vores app, som også indeholder kostplaner til vægttab og opskriftssamlinger. Du kan downloade den via linket nedenfor 🙂
Opskriften
8 personer
Forberedelse: 15 min / Tilberedning: 20 min / I alt: 50 minutter
Ingredienser
- 200 g gulerødder
- 3 spsk kokosolie
- 1 dl mandler
- 7 dl grove havregryn
- 6 spsk honning
- 0,5 dl solsikkekerner
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 1 tsk kanel
- 1 drys salt
Næringsindhold
Kalorier
283
Kulhydrat
33g
Protein
6g
Fedt
13g
Fremgangsmåde
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Kog dem i ca. 15 minutter, til de er møre, og blend dem derefter til en fin puré.
- Smelt kokosolien i en gryde og hak mandlerne groft. Bland gulerodspuréen med de resterende ingredienserne.
- Fordel myslien på en bageplade beklædt med bagepapir. Spred den ud over hele pladen, så den ikke ligger for tæt. Bag i ovnen ved 200 °C i cirka 20 minutter, til myslien er gylden. Rør i myslien hver 10. minut, så den bliver lige bagt over det hele, og du får skilt myslien ad, hvis den klumper sig sammen. Myslien vil først blive helt sprød, når den er kølet af, så vær opmærksom på ikke at bage den for længe.
- Lad myslien køle af på en rist efterfølgende.