Har du brug for at få fyldt kroppen op med vitaminer her i de kolde måneder, så prøv denne lækre grønkålssalat med æble, granatæble og dadler. Grønkål indeholder mange kostfibre, og mætter derfor rigtig godt. Desuden indeholder det både meget A- og C-vitamin samt calcium.
Opskriften
1
Ingredienser
- 300 g grønkål
- 1 stk stort æble
- ½ stk granatæble, kernerne
- 1 stk appelsin
- 1 håndfuld mandler
- 1/3 stk rødkål
Fremgangsmåde
Har du købt færdigsnittet grønkål (hvilket godt kan anbefales), skal det bare skylles og puttes i en skål. Har du købt grønkål, der ikke er snittet, skal du gøre følgende; skyl grønkålen og tag bladene fra stilken. Hak det fint med en kniv eller i en food processor. Skær æble i fine tern og bland med grønkålen. Skyl dit rødkål, og snit det i tynde mundrette strimler og bland i salaten. Halver granatæblet og pil kernerne ud. Brug halvdelen i salaten og gem resten. Hak en håndfuld mandler og drys ud over salaten som topping. Lav evt. en dressing af appelsin, citron og honning. Værsgo’ – et styks lækker grønkålssalat!