Har du brug for at få fyldt kroppen op med vitaminer her i de kolde måneder, så prøv denne lækre grønkålssalat med æble, granatæble og dadler. Grønkål indeholder mange kostfibre, og mætter derfor rigtig godt. Desuden indeholder det både meget A- og C-vitamin samt calcium.
Opskriften
1
Ingredienser
- 300 g grønkål
- 1 stk stort æble
- ½ stk granatæble, kernerne
- 1 stk appelsin
- 1 håndfuld mandler
- 1/3 stk rødkål
Fremgangsmåde
Har du købt færdigsnittet grønkål (hvilket godt kan anbefales), skal det bare skylles og puttes i en skål. Har du købt grønkål, der ikke er snittet, skal du gøre følgende; skyl grønkålen og tag bladene fra stilken. Hak det fint med en kniv eller i en food processor. Skær æble i fine tern og bland med grønkålen. Skyl dit rødkål, og snit det i tynde mundrette strimler og bland i salaten. Halver granatæblet og pil kernerne ud. Brug halvdelen i salaten og gem resten. Hak en håndfuld mandler og drys ud over salaten som topping. Lav evt. en dressing af appelsin, citron og honning. Værsgo’ – et styks lækker grønkålssalat!
Fik afprøvet den her i går… er du svimmel, det er gode sager. Ved ikke hvad medjool dadler er… købte bare økologiske dadler og det gik fint 🙂
Fedt at høre! Ja det går skam fint at bruge de almindelige slags 🙂 Medjool er delux-dadler – de er kæmpestore, lidt mere aromatiske og dejlig saftige (se evt. her).
Vh Marie
Det er en rigtig god opskrift! Jeg er normalt ikke meget for salater, men da jeg er begyndt at træne for at komme i sommerform, er jeg tvunget til at spise alt det grønne… Men denne salat var faktisk meget velsmagende.
Hold da helt op! Det ser godt nok super lækkert ud! Hvis man ikke er til at spise salat i forvejen bliver man da nem at overtale hvis dette bliver serveret 😉