Synes du, ligesom jeg, at græskarsæsonen er for kort? Derfor har jeg sørget for, at lave et lille vinterforråd i min fryser; Nemlig et lille lager af isterninger lavet på græskarpuré. På denne måde kan du forlænge sæsonen en smule og fortsat nyde smagen af græskar i eksempelvis grød, risotto, smoothies, sorbet og suppe.
Isterningerne gør det let at afmåle mængden, og jeg elsker at bruge dem i denne græskarsmoothie, hvor græskarets sødme giver smoothien et ekstra strejf af forkælelse.
Opskriften
25-35 isterninger
Ingredienser
- 1 stk hokkaidogræskar
- 1-2 spsk vand
Fremgangsmåde
Vask græskaret, skær det i halve og udsten det. Bages i 45-60 minutter indtil kødet har skiftet farvenuance og er blevet blødt. Lad det afkøle i 5 minutter og skrab så kødet ud.
Er konsistensen på kødet en smule grov, blendes det i en food processer. Tilsæt eventuelt et par spiskeskeer vand (en ad gangen), så det netop kan køre rundt. Konsistensen skal være tyk.
Puréen fyldes i isterningebakker og fryses. Herefter kan du poppe græskaristerningerne ud med en kniv og opbevare dem på frost i lufttætte bokse.