Her får du en gennemtestet lækker glutenfri gulerodskage med frisk og cremet topping. Den kan bruges som kage til arrangementer, men også som mellemmåltid om eftermiddagen, morgenmad eller aftensnack 😉
Du kan anvende den slags sødme, du selv foretrækker. I denne opskrift bruges akaciehonning, men hvis du ikke har det, kan du ligeledes bruge sukker eller én af de andre forslag i ingredienslisten.
Bor du i hovedstaden? Se vores liste med glutenfrie spisteder i København
Denne kage bliver ikke usund af lidt sukker eller smør – til gengæld er den sprængfyldt med næring og fibre fra havregryn, gulerødder, husk-pulver, æg og skyr.
Se også 10 glutenfri basisvarer til dit køkken
Opskriften
Ca. 12 stykker
Forberedelse: 25 min. / Tilberedning: 25 min. / I alt: 50 min.
Kagedej
- 5 dl havregryn
- 4 stk gulerødder (medium størrelse)
- 2 spsk husk-pulver (eller andre loppefrøskaller)
- 3 stk æg
- 2 dl skyr eller anden yoghurt
- 1,5 dl sødme (fx akaciehonning, agavesirup, ahornsirup, alm. sirup, sukrin, sukker eller en blanding)
- 3 spsk kokosolie eller smør
- 2 tsk kanel
- 2 tsk kardemomme (kan udelades)
- 2 tsk tørret ingefær (kan udelades)
- 1-2 dl valnødder (kan udelades)
- 1 knsp salt
Frosting
- 200 g friskost (kan erstattes af skyr)
- 2 spsk skyr
- 2 spsk flormelis
- skallen fra 1 citron
- citronsaft
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Kagedejen
Tænd ovnen på 170 grader og find ingredienserne frem.
Kokosolien/smøret varmes op, så det bliver flydende.
Riv gulerødderne fint og kom alle ingredienserne (bortset fra valnødderne) i en skål og pisk dem grundigt sammen med en elpisker. (Hvis du ikke lige har tørret ingefær eller kardemomme kan det undlades.)
De hele eller let hakkede valnødder tilsættes til sidst og røres ind i dejen.
Kagen kommes i en form eller et fad, der er foret med bagepapir eller en silikoneform. Kagen skal have en højde på max. 3 cm.
Bag kagen cirka 25 minutter, til den er fugtig men fast.
Frosting
Put friskost og skyr i en skål.
Tilsæt revet citronskal og flormelis.
Det hele piskes sammen med elpisker eller gaffel.
Smag til med citronsaft og eventuelt mere flormelis.
Vent med at putte frostingen på, til kagen er kølet ned til cirka stuetemperatur 🙂
Velbekomme 🙂
Kan den fryses selvom man putter topping på?
Hej Laura. Jeg ville nok vente med at putte topping på til når den skal spises. Det vil også se mere indbydende ud 🙂 Kh. Caroline
Er det nødvendigt at bruge husk?
Skal der slet ikke bagepulver i?
Hej Marie. Niks ingen bagepulver! God fornøjelse 🙂 Mvh. Caroline
Har du næringsindhold uden topping?
Kære Marie,
Nej jeg ligger desværre ikke inde med ernæringsindholdet uden topping… Dejlig søndag til dig.
Bedste hilsner,
Caroline