”Fuldkorn er guldkorn” – det ved de fleste. Det er nemt at gå efter fuldkornsmærket, når du handler ind, men det er straks sværere, når det er tid til at hygge, eller der skal snacks. Derfor kommer her en nem og sund opskrift på fuldkornssnack med chokolade.
Du kan nemt lave dine egne fuldkornssnacks, men det er også muligt at købe snacks med fuldkorn i de fleste supermarkeder.
Urtekram bruger ikke fuldkornmærket, men mærker med 100% fuldkorn. Derfor skal du være opmærksom på, at der også findes andre måder for producenterne at indikere indholdet af fuldkorn. Tjek ingredienslisten for at sikre dig, at det faktisk er et fuldkornsprodukt, eller at produktet indeholder fuldkorn.
En fuldkornssnack kan være med til at holde dit blodsukker stabilt længere, end hvis du istedet spiser noget sukkerholdigt. Frugt eller grønt er også gode sunde snacks, men fuldkornssnaks kan samtidig hjælpe på din mæthedsfornemmelse.
Opskriften
Ca. 20 rugbrødssticks
Ingredienser
- 12 rugbrødsskiver
- krydderier efter smag
- olie (raps, kokos eller solsikke)
- 50g g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Se også fremgangsmåden øverst i billedeserien.
Forvarm ovnen på 175 grader. Skær rugbrødsskiverne i ½ cm tykke skiver. Skær skiverne i pinde og kom dem på en bageplade. Skiverne pensles med olie og drysses med krydderier. Salt, peber og kanel er min favorit.
Bag rugbrødsstikkerne i cirka 12 minutter (bagetiden afhænger af tykkelsen på dine pinde, så husk at vær opmærksom på dem). Det er vigtigt at pindene er blevet helt sprøde, da chokoladen ellers ikke kan lægge sig ovenpå. Herudover er det vigtigt, at de får lov til efterfølgende at køle helt af.
Når brødet er koldt, så kan chokoladen smeltes. Pynt dine rugbrødssticks, som du har lyst med chokoladen.
Hvis du gerne vil have den sundere variant uden chokolade, så kan jeg anbefale, at du kan dyppe dem i denne lækre dip.