Hvis du synes, det er svært at få nok grøntsager, så kommer her et tip: Få dem til at smage så godt, at du hungrer efter dem. Her er det i form af en fedtfattig udgave af klassiskeren ‘flødestuvet grønkål’.
Læs også ”Vægttab – Fem klassiske fejl” hvor det at spise mad, der ikke smager godt, er en af faldgruberne.
Opskriften
1-2 portioner
Forberedelse: 15 min. / Tilberedning: 15 min. / I alt: 30 min.
Ingredienser
- 100 g hakket grønkål
- 1 spsk smør (cirka 20 g)
- 1 spsk mel (fuldkorn/almindelig)
- 2 dl mælk
- revet/stødt muskatnød
- salt og peber
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Hvis du ikke er doven, som jeg, og har købt færdighakket og skyllet grønkål, skal den selvfølgelig lige skylles, afstilkes og hakkes.
Kog grønkålen til den er blød, cirka 10 minutter.
Hæld vandet fra, put grønkålen i en skål og skyl og tør gryden så den er klar til sovs.
Smelt smørret, put mel i og rør rundt så du får en grød.
Hæld langsomt mælk i under omrøring, lidt af gangen. Så vent med mere, til den er tyk.
Når sovsen er cremet putter du grønkålen i og smager til med muskat, salt og peber.
Velbekomme 🙂