Julen er over os, og det betyder risengrød! Det kan du selvfølgelig finde skøn version af her.
Flere og flere lever enten vegansk eller blot mælkefrit.. men det betyder altså ikke, at de behøver at gå glip af denne skønne julespise!
De fleste kender risengrød som en lækker, cremet grød lavet på sødmælk – men når man så ikke skal bruge mælk og gerne vil have den ligeså cremet… hvad gør man så? Måden hvorpå denne risengrød er gjort mindst ligeså lækker, som den klassiske, er ved at tilføje både mandeldrik + mandelfløde til risengrøden.
Du kan sagtens bruge en anden plantefløde til risengrøden, men hvis du er interesseret i at lave grøden med en mandelfløde, kan den findes her (reklamelink) eller i nogle helseforretninger. Mandeldrik kan efterhånden købes i det fleste supermarkeder.
Med risengrød tilhører der sig selvfølgelig kanelsukker, hvilket du selvfølgelig kan lave med en alternativ opskrift: kanelkokossukker
Kokossukker er et alternativ til sukker som, modsat sukker, indholder nogle forskellige mineraler. Derudover påvirker kokossukker ikke blodsukkeret på samme måde som almindeligt sukker. Til sidst skal det også nævnes, at kokossukker har en skøn og karamellignende smag – mums!
Ved interesse finder du en opskrift på risengrød lavet på fuldkornsris lige her.
Velbekomme 🙂
Opskriften
6-8 portioner
Forberedelse: 5 min / Tilberedning: 45 min / I alt: 50 minutter
Risengrød
- 3 dl grødris
- 4 dl vand
- 1 L mandelmælk
- 0,5-1 tsk salt
- 200 ml plantefløde (vi brugte mandelfløde)
Kanelsukker
- 4 spsk kokossukker
- 2-3 tsk kanel
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at skylle dine grødris godt og tilføj dem herefter til en gryde
Tilføj vandet til gryden og bring det herefter i kog
Når det koger skru herefter ned til mellemvarme
Lad vand og grødris simre i ca. 5 minutter
Tilføj mandeldrikken og salt og lad det herefter simre i ca. 20 minutter med låg på (grøden skal være rimelig tyknet nu)
Sørg for at røre i grøden ca. hver 2.-3. minut – så det ikke brænder på
Mens grøden simrer, blander du kanel og kokossukker i en skål, så det er klar til, når grøden er færdig
Tilføj plantefløden og lad grøden koge i ca. 10 minutter mere
Sluk herefter for komfuret og lad grøden stå tildækket med låg i 10 minutter
Server med kanelkokossukker og en skefuld plantesmør