Reklame/samarbejde med Chriis is.
Den danske sommer har allerede vist sig fra sin bedste side. Blomsterne springer ud, bærrene brister af modenhed, og solen prikker os på skulderen og minder os om, at nu er det altså istid.
Sådan en sommer for fire år siden blev startskuddet for den danske isvirksomhed Chriis, der producerer vegansk is.
Familiejet gårdmejeri
Det startede som et eksperiment hjemme i forældrenes gårdkøkken i 2014. Christina, der står bag Chriis, legede med plantemælk og havens friske bær og frugter. Der manglede nemlig god is på markedet, der både var vegansk, glutenfri og laktosefri. Christina har selv været nød til at undgå mælkeprodukter i længere tid, og savnede alternativer til den danske istradition lavet på mejeriprodukter. For når sommeren springer varmerekorder, bliver det en lang sommer uden tre kølige kugler i vaffel. Eksperimenterne blev til en velsmagende og cremet is, helt uden e-numre, og i dag producerer Chriis fire forskellige slags smagsvarianter baseret på soyamælk samt to slags is raw cake, på det familieejede gårdmejeri.
Rig smag på naturlige ingredienser
Kvalitet er i højsædet, når det kommer til isproduktionen og udvalget af råvarer. Chriis’ har brugt meget tid og energi på at udvikle hjemmelavet kvalitetsis med en rig smag og den helt rette konsistens; det er svært at fremstille en is, der både er vegansk, gluten- og laktosefri, uden at den krystalliserer – men de har fundet formlen og er kommet frem til den helt rigtige cremede konsistens. ”Vores ambitioner er at lave en vegansk is, som ikke går på kompromis med smag og kvalitet, ” fortæller Christina.
Udover deres fokus på rig smag og cremet konsistens stiller Chriis også høje krav i udvalget af deres råvarer. I stedet for at bruge e-numre, benytter de sig af naturlige stabilisatorer, som er udvundet fra bl.a. tang, alger, guarkernemel, vegetabilsk fedt i form af mono- og diglycerider samt johannesbrødkernemel. Chriis går altså aldrig på kompromis med smag og kvalitet. Derfor tror Chriis også på kvalitet fremfor kvantitet. Derfor tror Chriis på kvalitet fremfor kvantitet.
Smagen af god samvittighed
Miljøbevidsthed er også vigtigt for Chriis og spiller en betydelig rolle i deres emballage- og isproduktion. Emballagen er produceret af genanvendeligt plast, og papemballagen er Svanemærket, og så er den både bionedbrydelig samt FSC-mærket.
Chriis bestræber sig på, at isen bliver 100 % økologisk. Mandelisen er f.eks. 100 % økologisk og soyaisen er lavet på 80 % økologiske ingredienser. Det er altså med ren samvittighed, når man serverer Chriis is – for Chriis er ikke kun vegansk, gluten- og laktosefri, men også kalorielet. Soyaisen indeholder i gennemsnit omkring 160 kcal pr. 100 g. Til sammenligning svarer det til en 1/3 af en almindelig flødeis’ indhold af fedt og kalorier.
Det behøver slet ikke at være syndigt at nyde en god is i varmen. Med rene råvarer, omtanke for miljøet og en fløjlsblød is er Chriis is for alle, der sætter pris på iskold kvalitet i sommervarmen.
Vores favoritter
Vi har smagt alle varianterne og kan særligt anbefale hasselnød/nougat varianten og deres strawberry swirl raw cake is.
Læs mere:
Soyaisen kan købes i bl.a. Irma, Super Brugsen, Kvickly, helsekostbutikker, på nemlig.com, caféer og hos diverse isbutikker. Chriis er også blevet udvidet til 7/11, hvor man kan købe to forskellige ispinde med chokolade og nougat/hasselnød i fem udvalgte butikker i København.
På Chriis’ hjemmeside kan du læse mere, se en oversigt over deres forskellige smagsvarianter, og finde et sted nær dig, hvor du kan købe deres is. Ønsker du at holde dig opdateret, kan du også gå ind på deres Facebookprofil, Chriis Ice Cream, samt deres Instagramprofil, @chriisicecream.
Her finder du Chriis:
Hjemmeside: chriis-soyais.dk
Facebookprofil: facebook.com/Chriisicecream/
Instagramprofil: instagram.com/chriisicecream/