Disse små grønne broccolibidder smager dejligt, og de kan nydes både kolde og varme. Er du glad for broccoli, så er disse broccolibidder lige noget for dig – og de er en anderledes og lækker måde at få lidt ekstra grønt ind i kosten.
De er fulde af fuldkorn og mætter derfor dejligt. Servér dem eventuelt som en snack, på tapasbordet eller som tilbehør til salat.
Broccolibidderne serveres her med en lækker avocadodip. De kan også serveres med ketchup eller evt. en tahindressing.
Hvis du er mere til en sød snack, som samtidig indeholder grønt også, så er disse Raw snacks med rødbede og chokolade helt sikkert noget for dig 🙂
Opskriften
Ca. 20 stk
Broccolibidder
- 250 g broccoli
- 1 stk æg
- 1/2 stk løg
- 50 g rasp
- 50 g gryn
- 1 dl hakket bredbladet persille
- 1,5 dl revet mozzarella
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- lidt olie til pensling
Avocadodip
- 1 stk avocado
- 1 spsk skyr eller cremefraiche
- 1 dl frisk spinat
- lidt citronsaft
- lidt salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180° varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir og pensl det med lidt olie.
Hak din broccoli i små bidder og blanchér dem hurtigt, uden de bliver helt møre og ”gennemkogt”.
Blend broccolien med æg, løg, mozzarella, rasp, havregryn og krydderier til en nogenlunde fast masse – den må gerne være grov.
Tag en spiseske af massen én af gangen og form den til små broccolibidder – enten kugler eller aflange bidder.
Det er nemmest at forme dem, hvis du vasker dine hænder mellem hver broccolibid. Placér dem på bagepapiret.
Bag dem i ca. 15-20 minutter til de er lettere gyldne og sprøde – vend dem løbende, gerne efter 10 minutter.
Lav imens avocadodippen, ved at blende alle ingredienser sammen.
Server dine broccolibidder med dippen.
Værsgo 🙂