Her er en mulig løsning, hvis du rigtig gerne vil spise mere broccoli, men er knap så vild med den grønne grøntsag. Disse broccolifritter er virkelig gode og kan i min verden sagtens erstatte pomfritter til burgeren, så længe der er en lækker chilimayo at dyppe i. Brug også broccolifritterne som tilbehør til anden mad, eller spis dem som en snack, når den lille sult melder sig.
De tager ingen tid at lave, det kan ikke blive nemmere, de er super sunde og fulde af vitaminer og kostfibre, der er gode for fordøjelsen.
Opskriften
4 personer
Ingredienser
- 1 stk broccoli
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 tsk salt
- evt. chiliflager
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skyl og skær broccolihovedet ud i grove stykker. skær stokken i stave. Læg dem i en stor skål og kom olie, salt og en smule chiliflager over. Vend grundigt rundt med hænderne, så olien og krydderierne bliver godt fordelt. Kom dem på en bageplade med bagepapir og sæt i ovnen i cirka ti minutter, til de har taget lidt farve. Bland imens mayonnaise og sambal oelek eller lav din egen aioli (hvidløgsmayonnaise). Server de skønne broccolifritter med chilimayo eller aioli som dip.