Her får du den originale opskrift på brændte mandler.
Du er velkommen til at forsøge dig med sukkererstatninger, men en rigtig del af processen er, at sukkeret går fra fast til flydende form, hvorefter det igen vender tilbage til fast form. Hvis du bruger en sukkererstatning, så skal du være opmærksom på, at produktet skal have samme egenskab.
Opskriften
1 portion
Ingredienser
- 250 g mandler
- 250 g sukker
- 1 dl vand
Fremgangsmåde
Forbered en bradepande med bagepapir, som du kan bruge til at lade de færdige mandler køle af på.
Kom alle ingredienserne på en tykbundet pande ved medium varme. Rør rundt indtil massen bliver en klistret sukkerlage. Bliv ved med at røre indtil al vandet et fordampet, og sukkeret igen bliver tørt. Her skal du være ekstra opmærksom på, at det ikke brænder på. Sukkeret vil smelte igen, og her skal man sørge for at vende mandlerne i sukkeret, så massen kan sætte sig fast.
Når al sukkeret er smeltet, så skal mandlerne fordeles i bradepanden. Brug to gafler til at skille mandlerne ad. Lad dem stivne, og så er der lækre lune mandler til vinterhyggen.