Ærter er super lækre og sunde og kan fås året rundt på frost. En ærtepuré er nem at lave og kan pifte enhver sandwich op. Du kan også spise din ærtepuré med grøntsagsstænger eller som dyppelse til aftensmaden. Hvis du ikke lige har cremefraiche, kan du også bruge yogurt naturel, skyr, mælk eller lignende. Hvis du ikke har en stavblender, kan du også bruge en almindelig blender eller foodprocessor. Her vil det dog muligvis være nødvendigt at tilføje noget mere væske (cremefraiche eller lignende).
Ærtepuré er desuden en nem og lækker måde at få grøntsager på, og som bonus får du også kostfibre til fordøjelsen.
Opskriften
3-4 portioner
Ingredienser
- 500 ml frosne ærter
- 3 spsk cremefraiche
- salt og peber
- hvidløg og citronsaft (kan undlades)
Fremgangsmåde
Overhæld de frosne ærter med kogt vand i en si.
Kom ærterne i en skål eller beholder sammen med cremefraiche og blend.
Smag til med salt og peber, og eventuelt hvidløg og citronsaft.
Såvidt jeg ved anbefaler Fødevarestyrelsen, at man koger frosne grøntsager – så jeg tror ikke det er nok at overhælde de frosne ærter med kogende vand? Det ser ellers rigtig lækkert ud 🙂
Hej Anna,
Tak for din kommentar 🙂 Det her er hvad Fødevarestyrelsen siger: “Du bør koge frosne bær, babymajs og sukkerærter inden spisning.” Håber, at det kunne hjælpe 🙂
Cecilie
Ekstra lækker med yoghurt lavet på gederåmælk
God idé! 🙂
Hej.
Vil man kunne fryse det ned i små portioner ?
Hej Sabrina.
Yes, super idé! Det kan man sagtens 🙂
Kærligst, Caroline