Sprøde, lækre æbleskiver med chokolade- og karamelovertræk. En god lille snack, der tager et øjeblik at lave, smager af en masse og gør pludselig æbler ekstra sjove. Det smager også skønt med hakkede nødder.
Hvis du leder efter RIGTIGE æbleskiver, så tjek disse æbleskiver med speltmel ud 🙂
Opskriften
1 portion
Æbler med chokolade
- 1 stk æble
- 50 g mørk chokolade
- 2 spsk karamelsauce købt eller hjemmelavet (for en mælkefri og raffineret sukker fri udgave, kan man koge en karamelsauce af kokosmælk og kokossukker/sirup)
- Evt. et drys havsalt
- Evt. et drys hakkede nødder som fx peanuts, hasselnødder, mandler
Hjemmelavet karamelsauce
- 150 g rørsukker (alternativt kokossukker/kokossirup/agavesirup)
- 50 g smør (kan udelades eller udskiftes med vegansk smørbar)
- 1,5 dl fløde
Fremgangsmåde
Skær æblet i skiver, fjern evt kerner og kernehus
Hak chokoladen og smelt den i microovnen eller over vandbad
Overtræk æbleskiverne med chokoladen og læg skiverne på et stykke bagepapir, lad chokoladen stivne
Pynt med karamelsauce med en ske eller en sprøjtepose og drys evt med hakkede nødder og havsalt
Karamelsauce
Smelt sukkeret på en pande og tilsæt smørret
Tilsæt fløden og kog op
Lad karamellen koge indtil det begynder at tykne