Så blev det november og mere vinter end efterår. Med november må vi også indse at julen nærmer sig med hastige skridt (ifølge butikkerne har det været jul siden slutningen af september..). Er du ligesom mig stædig og nægter at købe klejner før d. 1/12, men alligevel kan mærke julestemningen krybe nærmere, så prøv disse lækre myslibarer med mørk chokolade og kanel der samtidig er sunde.
Når barerne står ved stuetemperatur smuldrer de nemt, da de kun er holdt sammen af den flydende masse og ikke en masse konserveringsmidler, så fortvivl ikke! Sådan er det med naturlige fødevarer.
Spis f.eks. baren som mellemmåltid, efter sport eller som alternativ til slik.
Opskriften
12 barer
Ingredienser
- 50 g hasselnødder
- 150 g grovvalsede havregryn
- 50 g fuldkornsflakes
- 50 g mørk chokolade (mindst 70%)
- 50 g honning
- 2 spsk abrikosmarmelade eller æblemos
- 0,5-1 tsk stødt kanel
Fremgangsmåde
Hak nødderne groft og rist dem på en tør, varm pande sammen med havregrynene, til de begynder at dufte. Hæld nødder og havregryn op i en skål. Knus fuldkornsflakes groft og bland med havregryn og nødder. Smelt chokoladen og vend honning, marmelade og kanel i. Vend den flydende blanding i skålen med de andre ingredienser og bland godt.
Fyld blandingen i et lille fad beklædt med bagepapir. Lad blandingen stivne i køleskabet natten over og del den i 12 stykker.