En Buddha Bowl er en nem måde at få en masse grøntsager inkorporeret i et måltid samtidig med, man får en masse variation i ingredienser. Det er også et smart måltid at mealpreppe, da du blot kan tilberede mere af hvert element, så du kan spise måltidet over nogle dage. Det tager ofte ikke særlig meget længere tid at lave store portioner af de forskellige ting vs. kun til to personer.
Du kan også sagtens bytte de forskellige elementer ud med andre ting. hvis du for eksempel har et halvt spidskål derhjemme og en dåse kikærter, du gerne vil have brugt, kan du udbytte linserne og det røde spidskål med disse. Ligeså kan quinoaen udbyttes med brune ris og gulerødderne med anden rodfrugt. Det er meningen, at det skal være nemt!
Konceptet Buddha Bowl er jo egentlig lidt et fancy navn for en skål med en masse forskellige sunde elementer i form af en masse grønt, en god kilde til fuldkorn, en proteinkilde og gerne en dressing af en art. Af den grund er den også meget tilgivende ift. ikke at følge opskriften til punkt og prikke – leg med opskriften, bliv inspireret – og opfind på et tidspunkt måske din helt egen Buddha Bowl!
Opskriften på peberfrugtpesto giver en del mere end til blot to portioner mad. Dette er fordi, det giver bedst mening at lave en større portion af den ift. indsatsen, den kræver. Pestodressingen kan også sagtens bruges i andre måltider, som topping på salater, som pastasovs og sågar som pålæg på et stykke brød toppet med agurk og krydderurter!
Vi har nederst i opskriften lavet næringsberegninger pr. portion af denne Buddha Bowl. Hvis du er interesseret i disse beregninger, skal du blot lave din portion ud fra disse mål og så kan du regne med tallene.
1 portion =
160g quinoa
90g linser
100g gulerødder
75g stegte porre
50g kål
70g peberfrugtpesto
1 spsk kerner
Hvis du søger mere inspiration til Buddha Bowls eller det der minder om, har vi flere opskrifter som denne her og her!
God fornøjelse 🙂
Opskriften
ca. 2 portioner
Forberedelse: 20 min / Tilberedning: 25 min / I alt: 45 minutter
Buddha Bowl
- 2 dl quinoa
- 1 dåse belugalinser (eller anden linse/bønne)
- 0,5 stk rød spidskål (eller anden type kål)
- 4 stk porrer
- 4 stk gulerødder
- 1 spsk kerner
- 1,5 spsk olie
- salt
- boullion
Peberfrugtpesto (dette er til mere end to portioner)
- 4 stk peberfrugter
- 4 fed hvidløg
- 1 håndfuld mandler
- 2 spsk gærflager (eller parmesan, hvis den ikke skal være vegansk)
- 1 stk citron (saften heraf)
- 1 spsk olivenolie
- 1-1,5 tsk salt
- 0,25 tsk røget paprika
Forslag til ekstra toppings
- brøndkarse
- avokado
- forårsløg
- persille
- ristede nødder
Næringsindhold
Fremgangsmåde
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Klargør peberfrugterne ved at skylle og halvere dem.
Skyl og skær herefter gulerødderne i mundrette stykker.
Læg herefter det hele på en bageplade og tilføj 4 fed hvidløg (med skræl på) til pladen også.
Tilføj en lille tsk olie, samt 0,5 tsk salt til gulerødderne.
Gulerødderne skal have ca. 25 minutter eller til de er blevet møre – peberfrugterne skal blive sorte (så skrællen kan pilles af).
Mandlerne skal tilføjes til bagepladen, når der er ca. 10 minutter tilbage af bagetiden.
Hold øje med peberfrugterne og tag dem ud, når deres skræl er sort.
Herefter skal de tilføjes til en pose, som lukkes tæt, og her skal de ligge i ca. 10 minutter (dette er for at skrællen, nemmere kan pilles af).
Mens alt dette er i ovnen, skylles quinoaen og kommes i en gryde (her kan evt. tilføjes lidt boullion og salt).
Tilføj vand og bring det i kog – når det koger, skru så ned på lav varme og lad det simre i 10 minutter.
Efter 10 minutter sluk så for blusset og lad quinoaen dampe i 10 minutter.
Skyl og skær porrene ud og steg dem i 1 spsk olie i ca. 10 minutter ved medium-lav varme.
Dræn vandet fra belugalinserne og skyl dem godt i en si og stil dem herefter til side.
Snit spidskålet i tynde strimler og læg til side.
Nu burde peberfrugterne både være færdige, samt have ligget i posen i 10 minutter.
Tag dem ud af posen og pil skrællen af dem.
Tilføj dem samt alt andet, der skal i peberfrugtpestoen til en blender/foodprocessor og blend, til ønsket konsistens er opnået.
Når alt er færdigtilberedt, er der blot tilbage at samle din buddha bowl.
Dette kan gøres, præcis ud fra dine ønsker.
Hvis du vil kunne regne med de næringsberegninger, der er nedenfor, skal du lave portionen udfra de anvisninger, der er givet for portionsstørrelse ovenfor.
Men du bestemmer helt selv, hvor meget du vil have af de forskellige elementer!
Top evt. med avokado (så passer beregninger selvfølgelig heller ikke), forårsløg, brøndkarse, persille samt ristede nødder